Keskiaika, Taalintehdas, Kemiönsaari… rento tunnelma kutsuu

Ilmaistapahtuma September Open vetää kävijöitä Taalintehtaalle tänä lauantaina. Vetonauloina ovat lapsille suunnatut aktiviteetit, tuntuvasti kasvaneet…

September Open odottaa sinua tänä lauantaina!

Ilmaistapahtuma September Open vetää kävijöitä Taalintehtaalle tänä lauantaina. Vetonauloina ovat lapsille suunnatut aktiviteetit, tuntuvasti kasvaneet sadonkorjuumarkkinat ja luonnollisesti: keskiaika Rohan Tallien turnajaisineen.

Tapahtumassa nivoutuvat yhteen keskiaikaiset saaristolaismarkkinat, sadonkorjuumarkkinat, paikallisten yrittäjien Expo ja September Open Kids. Kaikki sijaitsevat vieri vieressä ruukkikylän sataman ja historiallisten hiiliuunien ympäristössä, mikä luo aivan omanlaisensa, rennon ilmapiirin koko tapahtuman ylle.

Keskiaikaiset saaristolaismarkkinat

Taistelukentällä tuli leiskuu ja tanner tärisee kun Rohan Tallien ritarit kiihdyttävät hevosiaan toisiaan kohti. Keskiaikaan erikoistuneen hevostallin uusi 50 minuutin pituinen ohjelma sisältää aitoa kilpailua ja paljon dramatiikkaa. Historiasta kiinnostuneelle esitys antaa toden tuntuisen kuvan Juhana III aikaisista turnajaisista haarniskoineen ja aseineen. Rekvisiitta, tuoksut ja äänet luovat aivan omanlaisensa tunnelman.

– On kuin siirtyisi 400 vuotta ajassa taaksepäin, September Openin koordinaattori ja kunnan matkailupäällikkö Benjamin Donner tuumii.

Rohan Tallit September Open
Rohan Tallien turnajaisissa riittää dramatiikka ja jännitystä.

Lastenohjelmaa September Open Kidsissä ja keskiaikamarkkinoilla

Lapsille suunnattua ohjelmaa löytyy sekä keskiaikamarkkinoilta että uudesta tulokkaasta, September Open Kidsistä. Kids järjestetään Ruukinpuistossa, Expon välittömässä läheisyydessä. Puistossa lapsille löytyy mm. viikinkilaiva ja pomppulinna, ponilla ratsastusta sekä tanssia ja erilaisia kävelyretkiä. 

Sadonkorjuumarkkinat

Sadonkorjuumarkkinoille osallistuu yli 20 myyjää. Lähiruokaa ja ekologisesti viljeltyjä tuotteita myydään sekä jalostamattomassa että jalostetussa muodossa. Uusiin tulokkaisiin kuuluu mm. Vestlax Mellangård, joka myy mangaliza-possua, eli paikallisesti kasvatettua unkarilaista villasikaa.

Sadonkorjuumarkkinat September Open
Kylmälaukku mukaan! Sadonkorjuumarkkinoilta löytyy paljon herkkuja ekologisen ja lähiruoan ystäville.

Expo

Expossa esittäytyvät paikalliset yrittäjät kiinnostavine tuotteineen ja palveluineen. Esimerkiksi veneilijöille löytyy talvisäilytysratkaisuja ja luonnollisesti uusia veneitä koeajomahdollisuudella. Expon lavalla nähdään ja kuullaan muun muassa musiikkia: yhteislaulua johtaa kahteen eri otteeseen Dalsbruks Dragspelsklubb -haitariyhtye ja Kemiönsaaren oma big band Kimito Island Big Band konsertoi puolilta päivin vanhoilla jazzklassikoilla.

Meri lämmittää

Donner kertoo, että September Open järjestettiin alun perin, jotta mökkeily- ja matkailukautta voitaisiin pidentää. Kantava ajatuksena oli, ettei kesän tarvitse loppua koulujen alkamiseen. 

– Meri lämmittää täälläpäin tähän aikaan vuodesta. On täysin mahdollista nauttia vielä yhdestä reissusta saaristoon ennen syyspimeitä. Moni kaupunkilainen onkin huomannut tämän, etenkin piristävää vaihtelua etsivät: haetaan sellaista mitä kaupungista ei löydy ja mikä sopii koko perheelle. 

September Openin kävijämäärä oli noin 7 000 viime vuonna. Yli 80 myyjää osallistuu markkinoille.