Program

September Open-programmet börjar ta form. Fredag ​​10.9. området öppnar kl. 17 på krogens grunder. Säljare har också möjlighet att ordna sin monterförsäljning och sälja under kvällen. Tavernens dörrar är öppna till 24:00.
På lördag öppnar evenemanget klockan 10:00 och marknadsområdet kommer att vara tystare klockan 18:00 när tavernan fortsätter till kl. 24.00

Programmet inkluderar buhurt, turneringar och fantastiska band på krogscenen. Ett mer detaljerat schema för programmet kommer att uppdateras närmare evenemanget.

Vill du få uppleva havsbrisen i ditt ansikte och den känsla av frihet som segling ger? Detta är nu möjligt, eftersom modiga Eugenia och hennes besättning anländer till hamnen under evenemanget. Eugenia erbjuder 1h-2h segling för dem som vill. Avgångstider är klockan 11 och klockan 14. Segling ta two timmar.


Priset på segling är 25 € / person.

Bokningar
Pirjo Hoffström
Suomen Saaristovaraus
Telefon: +358 40 542 8021 eller 02-4106600
E-post: info@saaristovaraus.fi

bookingar:https://saaristovaraus.bookingonline.fi/stable/tapahtumat.jsp?teema_id=2034

Mer information www.eugenia.fi

Vid evenemanget kommer du återigen att kunna njuta av uppslukande musik i takt med Greenrose Fair. Bandet har precis släppt sitt nya album ”Following the Wind”, lyssna på stämningen och titta på The Eleventh Hour video på youtube.

Du kan lära känna bandet via deras hemsida
https://greenrosefaire.com

Bandets tre män klädda i skotsk kilt är en bekant syn på scenen vid olika evenemang, men varför inte. Glad rytmmusik drar dig bokstavligen in i dansens bubbelpool, du vill inte missa detta band.

Sirkuskunnan Narrit ger dig andens och den roliga andan i medeltiden med sin lekfulla gatuppträdande som introducerar publiken till deras underverk. Den här gången åker Urho och Suikki till Taalintehdas, vilket innebär att de kommer att kunna hantera många pinnar, balansera på pinnarnas näbb och DIE TRIPS! Hela föreställningen är alltid grundligt planerad och full av galen men framåtgående energi.

Circus Fools, som kämpade från Åbo medeltida marknad, har haft stor popularitet genom åren. De har varit närvarande på Åbo medeltida marknad i mer än tio år. De har redan besökt alla de stora medeltida händelserna i Finland och de har till och med uppträtt i kungen av Åbo slott!

Slagfält

Medieval Combat Sport tar Buhurt SM Championship-matchen till evenemanget.

Sporten är en match i historisk rustning och trubbiga stålvapen. Domare (marshals) och strikt definierade regler är ansvariga för tävlarnas säkerhet. I annat fall är våldsanvändning gratis. Matcher spelas antingen som en-mot-en-match eller som möten mellan två lag. I massstrider varierar lagets storlek från händelse till händelse, med de största officiella matcherna 30 mot 30 massstrider.

Bilden Markus Perko

Rohas stall tar med sig sin underbara föreställning ”Tenebris” till evenemanget