Lehdistö

SEPTEMBER OPEN 2021 -entistäkin laajempana uusin kumppanein

Jo perinteeksi muodostunut September Open- tapahtuma järjestetään välivuoden jälkeen jälleen 10.-11.9.2021 Taalintehtaalla. Nyt tapahtumaa on järjestämässä useampi taho, joilla on leveämmät hartiat tehdä ja kehittää suosittua tapahtumaa edelleen.

Nyt tapahtumaa ovat toteuttamassa Taalintehtaan Kyläyhdistys ry, Rohan Tallit ja Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy, jotka ovat sopineet yhteistyöstä yhden vuoden ja kolmen optiovuoden sopimuksella.

”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kunta on luovuttanut alueen Kyläyhdistykselle ja yhdistys on valinnut kumppaneikseen Rohan Tallit ja Keskiaikatapahtumat” kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Lefa Lindgren.  ” Kun sopimus on alkuun yksivuotinen, kukin toimija voi arvioida syyskuun jälkeen yhteistyön toimivuutta ja mahdollisia muutoksia siinä. Mutta lähtökohta tällä sopimuksella on että pystymme takaamaan tapahtuman jatkuvuuden useammalle vuodelle ja voimme kehittää sitä pitkäjänteisesti” Lindgren jatkaa

Kunta halusi itse luopua järjestelyvastuusta, vaikka tapahtuma sinänsä on kunnalle tärkeä. 

”Tapahtuma on asukkaille, mökkiläisille, veneilijöille ja muille vieraille jo traditio ja oli hyvä, että voimme nyt varmistaa sen olemassaolon. Tapahtuma lisää kunnan ja Taalintehtaan tunnettuutta ja sillä on vaikutusta sekä aluetalouteen että matkailuun” toteaa hankekoordinaattori Sven Ivars Kemiönsaaren kunnasta.

Rohan Tallit on paikallinen hevosalan huippuosaaja ja pidetty esiintyjä isoissa tapahtumissa. 

”September Open on meille iso juttu, kun se on oman kuntamme tapahtuma. Olemmekin jo aiemmin olleet sitä sekä järjestämässä että tuottaneet sinne hevosturnajaiset. Huolestuimme, kun kuulimme, että tapahtumaa ei ehkä järjestetäkään. Olin yhteydessä kuntaan, Kyläyhdistykseen ja muihin tahoihin. Meillä oli ennestään toimivat yhteydet Keskiaikatapahtumiin ja sain myös heidät heti innostumaan tästä yhteistyöstä” kertoo Jaakko Nuotio. ” Kunnan, Yhdistyksen ja meidän keskusteluissa löysimme nopeasti yhteisen sävelen” Nuotio iloitsee

”Meille September Open oli jo entuudestaan tuttu tapahtuma. Ja olemme pitäneet sen tunnelmasta ja sijaintipaikasta” kertoo Ville Ketonen Hämeenlinnan Keskiaikayhdistyksestä. Hän toimii yhdistyksen hallituksessa ja samalla myös Hämeen Keskiaikafestivaalin festivaalijohtajana. Keskiaikafestivaali järjestetään vuotuisesti Hämeenlinnassa elokuussa. Se on Suomen suurimpia keskiaikatapahtumia, jossa viime vuonna vieraili 23 500 henkeä. ”Taalintehtaalla ja meidän festivaalissamme on paljon samaa ajatusmailmaa” Ketonen toteaa

Hämeenlinnan Keskiaikayhdistyksen 100%:sti omistama Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy on nimensä mukaisesti erikoistunut keskiaikaisiin tapahtumiin. ”Vuonna 2019 tuotimme Haminan kaupungille oman historiatapahtuman heidän toivomuksestaan. September Open on tavallaan jatkoa tällaiselle kokonaistuotannolle, mutta tämän teemme omalla riskillä” toteaa Mervi Käki, joka on yhtiön hallituksen puheenjohtaja. ”Alihankkijana ja osatoteuttajana olemme toimineet paljonkin” hän kertoo.

September Open koostuu perinteisistä elementeistä. Näitä ovat keskiaikaiset saaristolaismarkkinat, September Expo, yrittäjä- ja yhdistysmessut ja sadonkorjuumarkkinat. Uutta tänä vuonna on Taverna, joka aukeaa etkoille jo  perjantaina 10.9.

Tavernassa on tarjolla elävää musiikkia, hyvää ruokaa, erikoisoluita ja aitoa keskiaikaista tunnelmaa.

”Muutenkin pyrimme lisäämään ohjelmaa ja tarjontaa alueella ja ehkäpä tulevina vuosina myös tekemään tapahtuman useampi päiväisenä. Tämä lisäisi matkailuvaikutusta ” Mervi Käki kertoo.  

”Kyläyhdistyksen, kunnan ja Rohan Tallien avulla käytämme mahdollisimman paljon paikallisten yrittäjien ja toimijoiden palveluita ja toivomme, että niin yrittäjä expoon kuin sadonkorjuumarkkinoillekin osallistuisi mahdollisimman moni seudun toimija” Käki päättää.

Lisätietoja: Lefa Lindgren, Taalintehtaan Kyläyhdistys ry. puh. 0400-345 321

                    Sven Ivars, Kemiönsaaren kunta, puh. 040- 488 5527

                    Jaakko Nuotio, Rohan Tallit ay, puh. 041-442 4502

                    Mervi Käki, Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy, puh. 040-74 24 054

September Open 2021-tapahtuman päätuottaja Mari Nokkonen, puh. 040-8614073