Både lugnt och livat barnprogram


Barnprogram och aktiviteter ordnas på medeltidsmarknaden och i Bruksparken. Bruksparken är en ny evenemangsplats under September Open och väntas bli det perfekta stället för barnen. Parken ligger alldeles bredvid Expo, men ändå i egen ro.

 

På medeltidsmarknaden

Finnhirds ledda stridsritt låter barnen uppleva medeltidsstämningen uppe på hästryggen. Kunnig personal ser till att allt sker tryggt och säkert. Ritten har varit omtyckt bland familjens minsta under tidigare år och är det garanterat igen.

Medeltidsområdet erbjuder även bågskytte, fäktningsskola, cirkusworkshop och gammeltida karusellturer för de allra minsta.

 

Mysigt i Bruksparken

Den vackra och trivsamma Bruksparken är allra mest till för barnen under September Open. De som gillar livade aktiviteter kan åka karusell och hoppa loss i hoppborgen. Ponnyridningen, metet och käpphästbanan är avgiftsbelagda, medan naturstigen, chilla-promenaden, dansen och planktontecknandet är gratis. Barnparkeringen är öppen för alla.

Efter den lokala FBK-avdelningens uppvisning är det fritt fram för alla intresserade att pröva på brandkåristernas bana.

I parken säljs åtminstone sockervadd, popcorn, laktits, mockarutor, korv och plättar. Obs, föräldrar! De närbelägna Ruukinsauna och Strandhotellet stillar även vuxnas hunger.